Ik heb een nieuwe auto gekocht en dan?

Ik heb een nieuwe auto gekocht en dan?

Ik heb een nieuwe auto gekocht maar hoe verder. De betaling en verzekering van je nieuwe auto.
  • Geld voor aankoop auto.
  • Verzekering voor nieuwe auto.
  • Opzeggen verzekering oude auto.

Geld voor aankoop nieuwe auto.
De nieuwe auto kan op verschillende manieren betaald worden, overleg dit vooraf met de garagehouder en of particulier. Betalen kan vooraf via overschrijving, contant in euro's, op factuur achteraf of via een pinbetaling.

Betaling vooraf via een overschrijving. Let er op dat overboekingen tussen banken maximaal 24 uur mogen duren op werkdagen. Bij banken onderling gaat dit meestal sneller. Bijvoorbeeld van een Regiobank rekening naar een andere Regiobank rekening is dit meestal snel geregeld.

Betaling contant in euro's. Bestel op tijd contant geld bij de bank zodat ze dit ook gereed hebben wanneer dit nodig is. Meestal dient dit meerdere dagen voordat het opgehaald wordt aangevraagd te worden.

Betaling per factuur achteraf. Voor deze betaalmethode is voor de aankoop geen actie benodigd. De factuur kan na het ophalen van de nieuwe auto betaald worden. Meestal heb je 14 of 30 dagen de tijd.

Via pinbetaling: tot 2500 euro kan gepind worden via een betaalautomaat bij de garage. Mocht meer geld nodig zijn dan dient het pinlimiet verhoogd te worden. Dit kan via de app op de telefoon of vraag het via de bank even aan. Via de bank dient dit vaak 1 a 2 werkdagen van tevoren aangevraagd te worden.

Verzekering nieuwe auto.
Wanneer de auto al gekocht is en alleen opgehaald dient te worden dan is het kenteken en meldcode al meerdere dagen bekend. Zorg via Gavoorzeker.nl voor een goede verzekering, hier helpen we graag bij wanneer er vragen zijn. Is het nog niet zeker dat de koop doorgaat, vraag dan het kenteken en vraag een voorlopige dekking aan via Gavoorzeker.nl. Dit is een tijdelijke verzekering voor een bepaalde periode (meestal 7 dagen).

Opzeggen verzekering oude auto.
Wordt er ook een oude auto ingeruild bij de nieuwe, wanneer de oude auto overgeschreven wordt ontvang je een vrijwaringsbewijs. Dit vrijwaringsbewijs dient opgestuurd te worden naar de oude verzekeraar om de oude auto uit de verzekering te halen.

Bij ingevoerde auto's komen nog andere zaken om de hoek kijken, dit komt in de toekomst aan bod.

Zijn er nog vragen dan horen we dit graag.

Mvg,

Team Gavoorzeker

Terug