Schadevrije jaren van mijn leaseauto?

Wat te doen wanneer je overstapt van leaseauto naar een eigen auto. Hoe zit dit met de verzekering?

Ik rijd al tien jaar een leaseauto, en wanneer ik nu weer een eigen auto koop begin ik weer met 0 schadevrije jaren. Dat klopt toch niet? We zullen eerst uitleggen waarom dit zo gebeurd en daarna wat er aan te doen is.

Leaseauto: dit is een auto van de zaak en de schadevrije jaren die opgebouwd worden/zijn staan niet op jou eigen naam.

Nieuwe auto: het klopt dat wanneer langer dan 1 jaar geen auto op naam gehad hebt automatisch de schadevrije jaren vervallen en bij aanschaf van een nieuwe auto na 1,5 jaar standaard met 0 schadevrije jaren gestart wordt.

Wat te doen. Heb je in de tussentijd 10 jaar een leaseauto gehad en geen schade gereden. Vraag bij de leasemaatschappij een schrijven op dat je zonder schade gereden hebt. Zijn er meerder maatschappijen, dan vraag ze daar ook aan. Samen met het schrijven van de leasemaatschappij en de schadevrije jaren voor de leaseauto kom je tot de nieuwe aantal schadevrije jaren.

De enige manier om de schadevrije jaren te kunnen gebruiken is een schrijven van de leasemaatschappij. Krijg je die niet dan blijf je op 0... maak hier wel werk van dit kan 100-derden euro's besparen per jaar....


Mvg, Huub Sanders

Terug